کد خبر : 838
تاریخ انتشار : شنبه ۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۳

ارتقا هوش اخلاقی زوجین؛ گامی برای استحکام خانواده

ارتقا هوش اخلاقی زوجین؛ گامی برای استحکام خانواده
استاد حوزه علمیه بابیان این‌که اگر زن و شوهر هوش اخلاقی خود را ارتقاء دهند، هیچگاه گرفتار وادی توقعات بی‌جا نخواهند شد و بنیان خانواده مستحکم می‌شود، بیان کرد: هوش اخلاقی از فضیلت‌های انسانی است که در رفت و آمد، تعاملات اجتماعی و تقویت بنیه‌های ارتباطی درون خانوادگی بسیار مؤثر و کمک‌رسان است.؛

به گزارش شبکه خبری سیندخت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین برمایی، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت که شامگاه دوم تیرماه در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، با تأکید بر این‌که اسلام بر محبت نسبت به همسر  و قدردانی مردان از بانوان تأکید دارد، اظهار کرد: توقعات بی‌جا نه‌تنها مانعی بزرگ پیش روی تشکیل خانواده، بلکه از برجسته‌ترین موانع استحکام بنیان خانواده است.

وی بابیان آن‌که در عین ارزشمندی والای غیرت، غیرت بی‌جا مورد نکوهش اسلام قرارگرفته است، ادامه داد: سخاوت ازجمله ویژگی‌های مردان مؤمن است؛ در نگاه اسلامی سخاوتمندی را در هر شرایطی حتی در نداری هم می‌توان رقم زد.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بابیان این‌که اگر زن و شوهر هوش اخلاقی خود را ارتقاء دهند، هیچگاه گرفتار وادی توقعات بی‌جا نخواهند شد و بنیان خانواده مستحکم می‌شود، بیان کرد: هوش اخلاقی از فضیلت‌های انسانی است که در رفت و آمد، تعاملات اجتماعی و تقویت بنیه‌های ارتباطی درون خانوادگی بسیار مؤثر و کمک‌رسان است.

برمایی بر اهمیت هم‌کفو بودن زن و مرد در فرایند انتخاب همسر و ازدواج اشاره کرد و گفت: پیامبر اعظم(ص) فرمودند؛ خداوند متعال، به زندگی زن و مردی که در عین تفاوت‌ها و حتی خصلت‌های گاه متضاد، نسبت به هم صبور هستند، برکت می‌دهد؛ همواره باید توجه داشته باشیم که زندگی سرشار از بسترها و فضاهای مشترکی است که با تمرکز بر آن‌ها می‌توان تأثیرات مخرب تفاوت‌ها را کاهش داد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: هوش اخلاقی نه‌تنها آرامش‌بخش است، بلکه انسان‌ها را به تلاش برای حل درست مسائل و مشکلات وامی‌دارد؛ متأسفانه هراندازه باسوادتر می‌شویم سخت‌تر زندگی نموده و آرامش در زندگی را تحت‌الشعاع خواست‌های غیرمعقول خود می‌سازیم، بیان کرد: هوش اخلاقی مبتنی بر فضیلت‌هایی همچون هم‌دلی، تغییر نوع نگاهمان به هم‌زیستی و تنظیم‌کننده خواسته‌های زن و شوهر نسبت به یکدیگر است.

برمایی با تأکید بر این‌که هم‌دلی به انسان کمک می‌کند تا ضمن تمرکز بر فضیلت‌های اخلاقی همسر، همواره نیمه‌پر لیوان را ببینیم، ابراز کرد: یک فرد زمانی می‌تواند از خصوصیات منفی‌اش دوری کند که اطرافیان در ترک خصلت‌های منفی با او همدلی و همراهی کنند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر تصریح کرد: انسان همدل انسانی نیست که صد درصد با طرف مقابل همراه باشد، بلکه همدل فردی است که در عین تفاوت‌ها، دلت می‌خواهد با او زندگی کنی.

وی با اشاره به این‌که انسانی که همدلی بلد نیست، عیب و ایراد خود را بر گردن دیگران می‌اندازد، تصریح کرد: انسان بافضیلت و باهوش اخلاقی بالا، بارزترین مصداق «آنچه را برای خود می‌پسندی برای دیگران بپسند»است.

برمایی با اشاره به اینکه آثار فضیلت‌هایمان به خودمان برمی‌گردد، گفت: زمانی که انسان کار خیری انجام می‌دهد، در مهم‌ترین و اساسی‌ترین گام، در اصل به خودش محبت و خدمت کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.